CB (Centraal Boekhuis) sponsor vierde College Boat Race Culemborg

Het Centraal Boekhuis sponsort dit jaar de shirts van de roeiers van de vierde College Boat Race Culemborg. De race wordt komende vrijdagavond, 21 juni, vanaf 19.00 uur geroeid vanaf de haven van Culemborg.

De inmiddels jaarlijkse race tussen leerlingen en docenten van het Koningin Wilhelmina College (KWC) en Lek en Linge, is toe aan de vierde editie. De eerste twee evenementen werden een prooi voor het KWC, dat de wissel-roeiriem beide jaren op de school mocht ophangen. Vorig jaar kwam Lek en Linge in een gestage druilerige regen sterk terug, waardoor de begeerde prijs het afgelopen jaar in de hal van de VWO-locatie van Lek en Linge aan de Multatulilaan hing. Lek en Linge kan dit jaar de stand weer gelijktrekken: 2 – 2, of het KWC neemt een 3 – 1 voorsprong.

Leerlingen en docenten van beide scholen zijn inmiddels al weer enkele weken in training voor de race. Zij worden daarbij begeleid door stuurlieden en coaches van de sloeproeiafdeling van WV De Helling. Deze club stelt ook het materiaal (sloepen en riemen) ter beschikking.

Er staan vrijdag weer drie races op het programma: jongens, meisjes en docenten. De docenten roeien traditioneel de laatste wedstrijd, tussen de jongens en meisjes wordt geloot om wie de eerste wedstrijd vaart. Voorzitter Bert Bramer van WV De Helling zal dit jaar het startschot verzorgen.

De organisatie van de wedstrijd is er trots op dat een voor Culemborg gezichtsbepalend bedrijf als het Centraal Boekhuis, de roeishirts van de teams sponsort. Daarnaast steunt transportbedrijf Gebr. Pothuizen al jaren de race en verzorgt Leo Lagemaat Horeca Service de sportdrankjes voor de roeiers.

De wedstrijd is goed te volgen vanaf de krib voor de camping. De organisatie roept alle bootbezitters op om die vrijdagavond de roeiers vanaf het water te steunen en er op die manier een watersportfeest van te maken. Zolang de boten door het maken van golven de roeiers maar niet hinderen. De roeiers leggen een afstand van plm. 3 kilometer af, waarbij ze vertrekken, keren en finishen bij de haven.