Trainen voor spektakel en winst

Op dit moment zijn er bijna dagelijks scholieren en docenten van Lek en Linge en het KWC op de Lek aan het trainen voor de derde College Boat Race Culemborg.
Dit jaar wordt de wedstrijd – in afwijking van vorige jaren – ’s avonds gevaren. Op vrijdagavond 1 juni klinkt om 19.00 uur het startschot voor de eerste race.

In totaal roeien de scholen weer drie wedstrijden tegen elkaar: de jongens, de meisjes en de docenten. De school die minstens twee races wint, mag een jaar lang de ‘wisselriem’ op school ophangen.

Wij vinden het leuk als er die avond veel watersporters op de Lek de leerlingen begeleiden, aanmoedigen en op die manier zorgen voor een mooi watersportspektakel. Na afloop van de race is er voor de deelnemende leerlingen en docenten, de organisatie en iedereen die het leuk vindt, een gezellige afsluiting in het clubschip.

Kortom: noteer de datum en kom op 1 juni gezellig het water op. Daarbij geldt uiteraard dat we de roeiers zo weinig mogelijk hinderen (golven trekken). Verder mag het een onvergetelijk waterspektakel worden. Neem dus ook vrienden, familie, buren of anderen mee.