Nieuwsarchief

22-06-2019

KWC wint jaarlijkse sloeproeirace in de Lek bij Culemborg

Het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg heeft de jaarlijkse sloeproeiwedstrijd tegen de Openbare Scholengemeenschap Lek en Linge gewonnen. Vrijdagavond sleepten de docenten van het KWC de overwinning binnen. En hier de foto's!

15-06-2019

CB (Centraal Boekhuis) sponsor vierde College Boat Race Culemborg

Het Centraal Boekhuis sponsort dit jaar de shirts van de roeiers van de vierde College Boat Race Culemborg. De race wordt komende vrijdagavond, 21 juni, vanaf 19.00 uur geroeid vanaf de haven van Culemborg.

22-06-2018

KWC klopt Lek en Linge in eerste College Boat Race

De allereerste College Boat Race voor leerlingen in Culemborg is gewonnen door het Koningin Wilhelmina College. Het KWC won twee sloeproeiraces, terwijl aartsrivaal Lek en Linge één race won.

De eerste ronde werd gewonnen door de meisjes van Lek en Linge, terwijl in de tweede ronde de jongens van het KWC met grote voorsprong wonnen. 

17-05-2018

Trainen voor spektakel en winst

Op dit moment zijn er bijna dagelijks scholieren en docenten van Lek en Linge en het KWC op de Lek aan het trainen voor de derde College Boat Race Culemborg.
Dit jaar wordt de wedstrijd – in afwijking van vorige jaren – ’s avonds gevaren. Op vrijdagavond 1 juni klinkt om 19.00 uur het startschot voor de eerste race.

23-06-2017

Respec op de Lek

Genoten van de College Boat race? We hebben nog een wedstrijd voor 'grote mensen', Respec op de Lek. De vijfde editie van de sloeproeiwedstrijd 'Respec op de Lek' vindt plaats op zaterdag 8 juli 2017, tijdens het stadsfeest 'Culemborg Bijvoorbeeld'.