Nieuwsarchief

22-06-2018

KWC klopt Lek en Linge in eerste College Boat Race

De allereerste College Boat Race voor leerlingen in Culemborg is gewonnen door het Koningin Wilhelmina College. Het KWC won twee sloeproeiraces, terwijl aartsrivaal Lek en Linge één race won.

De eerste ronde werd gewonnen door de meisjes van Lek en Linge, terwijl in de tweede ronde de jongens van het KWC met grote voorsprong wonnen. 

17-05-2018

Trainen voor spektakel en winst

Op dit moment zijn er bijna dagelijks scholieren en docenten van Lek en Linge en het KWC op de Lek aan het trainen voor de derde College Boat Race Culemborg.
Dit jaar wordt de wedstrijd – in afwijking van vorige jaren – ’s avonds gevaren. Op vrijdagavond 1 juni klinkt om 19.00 uur het startschot voor de eerste race.

23-06-2017

Respec op de Lek

Genoten van de College Boat race? We hebben nog een wedstrijd voor 'grote mensen', Respec op de Lek. De vijfde editie van de sloeproeiwedstrijd 'Respec op de Lek' vindt plaats op zaterdag 8 juli 2017, tijdens het stadsfeest 'Culemborg Bijvoorbeeld'.

09-06-2017

KWC wint ook tweede CBRC

Het Koningin Wilhelmina College (KWC) is ook winnaar geworden van de tweede College Boat Race Culemborg. Nadat het KWC in 2016 ook al aan het langste eind trok, was de wedstrijd dit jaar al na twee races (jongens en meisjes) beslist. De docenten van Lek en Linge voorkwamen een 3 – 0 nederlaag door de docentenrace te winnen.

 

08-06-2017

Adopteer een CBRC-roeiriem

Wil je meehelpen om er voor te zorgen dat ook volgend jaar de (dan derde) College Boat Race Culemborg met roeiriemen van gelijke lengte geroeid kan worden? Adopteer dan nu zo’n riem. Voor 80 euro ontferm je je erover. Als dank wordt een plaatje met je naam op ‘jouw’ riem bevestigd.