KWC wint ook tweede CBRC

Het Koningin Wilhelmina College (KWC) is ook winnaar geworden van de tweede College Boat Race Culemborg. Nadat het KWC in 2016 ook al aan het langste eind trok, was de wedstrijd dit jaar al na twee races (jongens en meisjes) beslist. De docenten van Lek en Linge voorkwamen een 3 – 0 nederlaag door de docentenrace te winnen.

 

De College Boat Race Culemborg bestaat uit drie wedstrijden: jongens tegen jongens, meisjes tegen meisjes en docenten tegen docenten. De meisjesrace bleek dit jaar de sleutelwedstrijd. Lek en Linge koos – door de forse wind – voor een tactische race, waarbij de meisjes van de school zich schuilhielden achter hun opponenten om in het laatste stuk van een kilometer tegen de wind in toe te slaan. Die keuze pakte bijna goed uit. Lek en Linge was op honderd meter van de eindstreep zelfs voorbij de concurrenten. Totdat een van de L&L-roeisters door een zuurstoftekort even ‘out’ ging. De sloep van Lek en Linge kwam bijkans stil te liggen, waardoor het KWC de overwinning op de meet kon weggrissen.

 

Toen de ijzersterk roeiende jongens van het KWC hun race met grote afstand wonnen, bleek de wedstrijd al vroeg beslist. De docenten van Lek en Linge, vorig jaar nog verliezend, lieten zien veel trainingsarbeid te hebben geleverd. Zij wonnen de laatste wedstrijd met twee lengtes voorsprong. De wisselriem gaat dus weer een jaar naar het KWC, dat nu de eerste twee edities van de jaarlijkse wedstrijd heeft gewonnen.